Måndag 31/8-09

Måndag  nu igen.*suck* Helgerna känns som de flyger förbi. Jag tänkte uppdatera er lite( och även mig själv, det här är ju mitt minne när vi gjort saker ´å ting). I Fredags var det lite mer plantering som gällde, några vinbärsbuskar och ett plommonträd( opal) blev det. Håller nu på ´å förbereder för ankomsten av mina gammaldags rosor som kommer hamna i slänten på framsidan. Allt för att slippa rensa ogräs!!  Se´n så väntar jag även in lite vita syrénskott som jag shoppat på Tradera. Super smidigt för er som inte använt detta innan.`å billigt blir det oxå för den delen. Vi har ju en ganska stor trädgård att planera. ; ). I fredags/lördags så var det kakling i köket. Jonas fixade även detta själv, med lite hjläp från mig naturligtvis. Jag har ju alltid ett finger med i spelet.*ler*. Nädå, det var superbra gjort, passade perfekt till resten av köket. Se´n var det fika ´å lördagsmys resten av den dagen.......så skönt ´å kunna slappa lite nå´n dag.
I söndags var barnen hos svärmor & svärfar, så då passade Jonas på ´å måla färdigt alla lister i hallen på övervåningen samt måla väggarna en gång, sen var färgen slut. Synd annars hade den nog varit färdig nu, men i veckan KANSKE...*ler*. Sen är det bara att koppla in alla radiatorer på övervåningen, inte för att vi behöver mer värme. Vi har ingen värme på än ´å två förster står öppna för jämnan på över våningen ´å ändå är det 21C inne. Det är vi inte vana vid. I det gamla var det rått när det kröp ner till 15 grader, då var det dax att elda i kaminen. Skönt med nytt faktiskt, jag som varit emot detta innan. Jag får nog ge mig. : )
Själv så besökte jag ikea i söndags fm i hopp om att det inte skulle vara mycket folk.*s* Stor cheva van på en fullsmockad parkering , jag gav mig inte!! Efter ett par varv så hittade jag mig en smal lite parekering. " Här ska jag in" tänkte jag. De bilar som åkte runt i kring bara skakade på huvudet. Men jag fixade det!!! Efter att ha jocklat typ 10 ggr framåt ´å bakåt så kom jag in!!!*s* "Fasen va bra jag é" tänkte jag när jag lämnade bilen ´å det stod andra bilar ´å väntade ´å trodde att jag skulle ge upp.*he,he* è man en Claesson så é man jäkligt envis!! Allt går om man bara vill! Det blev bla. ett skrivbord till Kajsa, lampor( i hopp om att vi ska få all el snart), en korgfotölj m.m. Har en benägenhet att alltid bli mer än man tänkt sig, fördelen med att går själv är att man kan inte kånka runt på hur mycket som helst. Man begränsar sig med att man får åka dit en gång till. *suck* Vilket jag sällan vill............

.......´å elektriker har vi inte sett till denna veckan heller, likom hjullastare ´å grävmaskin så våran tomt blir färdig......*suck*..............dax att fundera i andra banor!!

Tjillevippen

Kakel & köksfläkt är på plats!


Idag lördag 29/8 har Jonas kaklat och monterat färdigt köksfläkten i köket. Kaklet är samma som vi lagt på golvet fast i mått 15x15cm istället som på golvet 30x30cm. Både jag & Jonas känner oss jättenöjda.

Garagetaket är färdiglagt!!


Jonas la alltså garagetaket förra helgen. Han bar allt själv upp på stege, bunt för bunt. Så får man göra när bönderna inte har tid att hjälpa till. ; ) Sorry men vi kan inte vänta på att det ska regna in.

Måndag ´å klart jag ska uppdatera!

Som jag sagt tidigare så räcker inte alltid tiden till!! Nu känns det som om vi börjar komma ifatt lite iaf. Vi hade kalas för Kajsa i fredags, funkade helt OK trots att vi knappt har 1/4 av elen ikopplad. Det finns ju stearinljus!!*s* Vi har alltså i dagsläget fortfarande endast fyra eluttag iköket och 2 st i tvättstugan som funkar. En lampa i köksfläkten och en lampa i ena köksfönstret, en lampa på väggen i badrummet funkar oxå.*ler* Lite tajkonliv men det går ingen nöd. Tv:n funkar sisådär.*s* Vi har ettan,tvåan och fyran med en boxer och bordsantenn, som lever ett eget liv. Man måste ändra instäälningar på de där antennspröten nästan varjegång man ändrar kanal, så smidigt!! Sen i övrigt så har vi förlängningssladdar till allt, tv:n nere hela övervåningen för där har vi INGEN el inkopplad. Så just nu står det en golvlampa i hallen uppe så att man kan se lite in i varje sovrum. Det ska nog komma in lite mer el i mitten på veckan, men jag vet inte om jag tror på det.*ler* Hantverkare vet man ju hur de funkar.........´å bönder.*ler*. Mycket snack ´å lite verkstad.

Jonas han "kånkade" upp allt taktegel på stege till HELA garagetaket i helgen så är det färdig lagt. Jag kommer att uppdatera er med detta så snart jag bara får tillfälle. Jag fattar inte hur han orkade, men han svettades som jag vet inte vad! Han är en klippa han., det blir skitbra. Så nu slipper vi oroa oss för att det ska läcka in där. Själv har jag ängnat mig åt att röja ´å städa huset. Så gott jag kunnat iaf. Fick nå´n form av nackspärr i fredagsmorse, så jag kunde knappt använda vänsterarmen ´å huvudet känndes som om det var stelopererat. Skitjobbigt, särskild när man får höra," det går nog snart över, jag har haft sån´t oxå ´å det är inte så farligt". Fasen va ont jag haft, käkat Ipen hela helgen för att jag ska kunna röra mig. Mamma mia...........

Nu måste jag bara berätta vad som kan hända när man bor på landet som vi gör nu. Igår kväll var det GRISJAKT!!! *s* ´å hela vägsamfällheten var nästan involverad.*s* Skitkul!!! Grannen som har fåren vid oss hade nämligen inskaffat 4 st smågrisar i alla slags färger som var tänkt att de skulle hålla sig i en inhängnad av stålstaket. Det som de inte visste var att grisar kan bli skitsmala och ta sig emellan smala spjälor vilket de gjorde!!!*s* Sen var jakten igång......skitkul för de drog ju åt alla dess håll. Den sista gömde sig inne i ett rör under järnvägen, supersmidigt! Men efter ett enivst jobb av många karlar så fick de ut den. Tog typ bara 3 timmar.*s* Men roligt var det.Jag kommer att fota dom naturligtvis, ni måste bara se dem. Skit tuffa prickiga saker.

Spepp ´å hoj vilket stoj!!

Augusti 2009 på Lilla Fiskebäck


Som synes så var Elvis natrurligtvis tvungen att kolla vart matte tog vägen, hon kan ju gör nå´t skoj utan att jag vet om det annars. : )

Hallen uppe mot framsidan



Som sagt det är bråte överallt!! Det är väl bara sovrummen som är rättså fria. Kan alltså bara bli bättre!!

Trappräcket uppe!



Nu är som sagt även trappräcket uppe färdig monterat. Blev j'ättebra till sist även om vi fick vänta länge!! Målning av hela trappan väntar.

Tapeterna i Kajsa och vilmas rum.



Den till vänster är i Kajsas rum och den till höger är Vilmas rum.

Kajsas rum


Vilmas rum


Vilmas rum


Takpanelen öppe.


Hallen uppe.



Hela övervåningen har vi satt panel i taken.

Trappan upp.


Trappan upp är nu färdig snickard, dax för målaren att träda fran. ; )

Jonas kopplar värmepump



Jonas kopplar ihop värmepumpen med vent.aggregatet. Igångkörning kommer troligen ske idag måndag.

Köket/ vardagsrummet



Mycket saker som man bara flyttar omkring hela tiden. Lite jobbigt känns det faktiskt nu. Har väl flyttat alla innedörrar typ 10ggr minst iochmed att vi väntar på att vi ska få vita fästen till dörrarna. Men det är ju semestertid ´å jag har fått besked att de kommer i dag!! Hoppas han har rätt!!

Badrummet nere



Vårt badrum på nere våningen. Är det lite småfix kvar, som handduksvärmaren och eluttaget som ska kopplas annars är detta rum färdigt.

Sommar vid vättern 2009!!



Kajsa & vilma badar i vättern!!

Min clematris så mysig


Framsidan börjar grön


Verandan och blivande balkongen


Baksidan


Altanen blev bra


Vardagsrummet/hallen/köket


Trappan


Hallen V32


Vardagsrummet V32


Jag slänger gräsfrö


Jonas & barnen krattar.


Början till gräs


Uppdatering!!!! JAAAAAA!!!!!

Lugn alla, jag ska försöka uppdatera er med lite bilder om vad som hänt hos oss i Fiskebäck under sommaren. Ska hem ´å fota lite och troligen lägga in lite bilder under kvällen.

Tjolahopp!

RSS 2.0