Torsdag 28/5

`å idag har jag inte mycket till kort att lägga in eftersom Jonas hade täckt över hela klinkergolvet igår när jag kom dit. Schyyssst!!! Så ni får hålla er till tåls ett tag till. Men jag kan avslöja att det blev sååååå superbra!!! Både jag ´å JOnas stod med ett leende på läpparna. Fogen som vi valt var kanon till klinkerplattorna. INte ofta att jag känner så super nöjd som jag gjort hittills med detta husbygge!! Hittills har allt bara varit kanon!!
Igår var jag och hämtade med klinker på Konradssons, till badrumsgolvet. Till väggarna, köpte vi i våras när det var kampanj! Lite snålar vi allt! : ) Så jag undrar om de har dragit igång med badrummet nere??!? Jag får hålla mig tills ikväll...spännande.
I övrigt så plitar Anders( snickaren) på med övervåningen. Våran klädkammare har nu reklats upp vid badrummet.: ) Kajsas rum och vårt sovrum är helt klart med OSB och gipsskivor. Sen håller han på med hallen uppe, é nog nästan klart idag tror jag. Så gött! Se´n måste vi hämta mer takpanel till övervåningen. Banarp nästa! Snacka om kvalitetsvirke!!
Snart får vi se vårt kök!!! På måndag kommer leveransen!!! he,he,.........jag längtar. Det känns som en jättemilstolpe när köket kommer i själva husbygget.
Men jag tror att vi kommer att bo i husvagn nån vecka...känns inte som om allt kommer att vara färdigt för inflyttning. Sån tur att garaget är tätt och låsbart!! Börjar flytta ner lite garagemöbler i helgen!

Tillökning i familjen....


Vi har nu fått tillökning i famlijen av fiskar som Kajsa och Vilma har döpt! Kajsa döpte två st, en till Bubblan eftersom han flöt väldigt mycket när vi fick honom och den andra till Sally. Vilma grunnade lite och klämde till med...RALLY!!!*s* Så nu har vi även Bubblan, Sally och Rally i familjen.

Själv har jag primeat golvet i köket, hallen & badrummet nere!


Ja, jag har fått låna Jonas målarskaft!! Men det satt långt inne!*s* Känner mig måttligt snygg faktiskt, hur kunde han fasta för mig??? *asgarv*

Kajsa lärde sig nå´t nytt....


...hon oxå. Att man inte ska lyssna så mycket på vad morfar säger: Typ blåsa med en slang i vatten så bubblar det, men vad händer om man gör det på en inandning istället för utandning?!?! Jo, en jäkla kallsup!! i skitigt vatten!! Hon var inte så nöjd över detta.*s*

Mera dränerning har Martin grävt idag.



Snart är vi färdiga med all dränerning.

Så här ser de ut portarna!


Fina vá?!? Köpta på Portsystem i Habo.

Jonas monterar garageport.


Det tog han 9 timmar att montera den första porten, den andra porten hjälpte hans bror Jocke till med i dag( söndag) ´å den tog bara ca. 2 timmar att montera!?! Vad gjorde han för fel???*s* Han va riktigt förbannad när jag åkte vid sextiden på kvällen igår.*s*

Radiatorerna på överv¨åningen blir i gammalstil.



Visst é de coola!?!?

Wc modulen på övervåningen


Kajsas rum just nu.


Vilma körde motcross


Vilma körde motocross precis som Moffa gör sa hon. *s* Vilket ljud det var i den crossen.*s* ; )

Martin gräver in elledningar till huset.



Martin var och grävde in våra elledningar till huset i igår( lördag). Ännu en men super service!! Stort TACK till alla er som hjälper oss!!! ; )

Flytspackling av köksgolvet


Sten var och flytspacklade golvet i köket igår( lördag), kallar jag service på hör nivå det!! : )

Klinkers i köket & hallen



30*30cm blir det.

Uppdatering idag lördag fm.

Uppdatering har varit lite dåligt senaste två veckorna pga. att jag har inte hunnit med att lägga in allt, så därför har jag nu tagit mig i kragen och fixat detta. Ja<g kommer att lägga in lite mer även i kväll. Vi har nu grävt ner jordvärmeslangen. Grovplanerat tomten, gräv ner en del av dräneringen i tomten. Fixat överfyllnaden till den grävda brunnen som morbror Bengt fixade till oss. Inne har Anders skruvat OSB skivor som en blådåre, gipsat hela nere våningen i stortsett färdigt, samt även gjort övervåningen halvfärdigt med detsamma. Han ligger i ska ni veta!!! Super duktiga snickare alltså!
Elrör har dragits överallt i huset, nu återstår bara alla kablöar som ska var i dom oxå. Vi har påbörjar för att lägga klinker i köket. Kommer troligen att börja läggas på måndag. Spännande!! Sten´s bygg & kakel fixar detta om nå´n undrar om vi gör även detta själva så Nej! Man hinner inte med allt. Vi ska ju flytta om senast 5!! veckor. Nästa Måndag kommer köksleveransen ´å då är tanken att vi ska kunna montera köket direkt, så nu är det bråda dagar.
Idag så ska Vi motera garageportar, så att vi kan börja flytta ner lite där. Så skönt!!

Häpp dax att bege mig!!

På återseende!!

Lite grön och blommigt finns det!!



Jag var och inhandlade lite blomlådor och blommor så vi skulle ha nå´t grönt i sommar. Fina va!?!

Lilla Fiskebäck 7 på Kristiflygardagen!



OBS! Johanna det kommer att vara spröjs i fönstren.!! : )

Våra lister som jag var i Banarp ´å köpte i Onsdags em.



Längst till vänster är golvlist, i mitten dörr och fönsterfoder och till höger taklisterna. Allt detta ska målas vitt sen.

Badrummet nere.



I badrummet nere kommer vi att ha denna komoden och lampan från Millers. Detta badrum blir alltså i lite gammal stil , medans det där uppen blir mer strikt och modern stil. Där nere kommer det dock att vara en del moderna saker, typ wc och duschvägg. Som blir från IDO!! det du Anders!!

Golvet i köket har primats!



JAG primade golvet i Torsdags. I fredags em. hämtade vi klinkern på Konradssons i jönköping, som jag och Jonas "kånkade" in i huset. Bra 1070 KG!!! Fy va tungt det var. Kommer att lägga in bild på klinkervalet i dag lördag så fort jag tagit mig dit.

Kristiflygar kontrollanter.



Några kontrollanter kom det i Torsdags. Svärfar och svärmor occh min morsa , kom och kollade så vi skötte oss på bygget. Jag tror vi fick godkänt.*ler*

Tegelpannorna har börjat läggas.



Jonas började lägga på takpannorna på garagetaket själv, men insåg ganska snart att det var skitjobbigt att bära upp dem först på stegen ´å se´n lägga ut dem på taket. Men lite gjorde han ju faktiskt!! Duktigt tycker jag. :  )

Uppdatering av garaget.



Det händer lite på det oxå!

Farstu byggnaden har nu delats av.



Nu har väggen kommit upp i Farstunbyggnaden. Så nu har vi klädkammare/ pannrum och groventrén avdelad som det ska va. Blir super tycker jag iaf.

Taken gipasade och spacklade på nere våningen.



Jonas går nu med ett ständigt brett leende på läpparna.Målarjobb!! Ingen har nog sett en så´n lyckligt månniska när han får spackla som han!! `å fort går det. 

Kristi flygardagen ´å vi är på bygget!



Vilma och Kajsa skulle vara med på kort tyckte de, ´å så här ser de då ut!!*s* Vilma grimaserar som vanligt.

Hela familjen hjälper till!!!



Vi har även lite barnarbete på husbygget. Kajsa och Vilma hjäpte till ´å flytta plankor. Tar lite tid, men roligt tyckte de iaf.

Lite sten kom fram vid grävningen av jordvärmeslangen.



Nu finns alltså inget kvar av den gamla jordkällaren som varit under där garaget byggdes. Men jag ska använda stenen till trädgården. Spara lite slantar alltså!!*ler*

Hallen ner tar form.


Vardagsrummet är oxå gipsat på väggar.


Väggarna gipsas i fartubyggnaden.


Jordvärmeslangen är nere i backen.



Nu är jordvärmeslangen jordad!!*ler* De lyckades få ner hela 600 mtr på baksidan och bakom garaget. Helt super, vi slapp alltsdå dra fram nå´t på framsidan. Skönt att slippa dra genom gångarna där se´n.

Tomten börjar ta form.


Tomten har börjat formats till.

Vilma matar fåren.


Elvis på span



Elvis försöker dölja sig lite i grannens gräs när han spanar på fåren...*s* ja han är ju väldigt svår att se.*ler*

Torsdag 7/5-09

Ja´, ännu en dag som är förbi!! Jag är "hemma" med Vilma eftersom hon har fått ögoninflammation. Så nu har jag flyttat hem kontoret. Man måste ju fakturera ändå.
Och eftersom jag upptäckt annelies fina kommentar om körsbärsträdet, så vill jag bara upplysa om att trädet står inte på vår tomt!! : (. Men visst finns det vin för det!!! Finns alltid en box stående!! Så kika förbi!

Jonas & El-jocke



Jonas och El-jocke har nu dragit färdigt all el på nerevåningen!! Kanon killar!!b Så nu är jonas både röris, kladdis, sladdis, och slagis!! : ) Vilken otrolig tur jag har!! Själv är man ju inte mer än tjötkärring. Klart det är en titel det oxå. *s*

Kajsa & Vilma hälsar på lammen.


Baksidan är nu oxå ganska plan!



Kusin Martin har nu varit en kanonklippa och fixat markarbetet super!! Dränering i tomten, jordhögar m.m är nu nästintill borta!! Nu väntar vi bara på att Hillerstorps Schakt ska komma ´å gräva in tele ledning och jordvärmeslangarna. Snarast hoppas vi!!

I övrigt hmmmm



Känns liksom som att det har varit ett bombnedslag inne. Dax att städa!!! ; )

Onsdag 6/5-09



Osb skivor har börjat komma upp i vardagsrummet.

Ja, då var det dax att jobba igen....

slut på "ledighet" som vi så gärna vill ha!! Jag och Jonas har fått ganska mycket gjort på dessa 3 lediga dagr iaf. Jonas har kopplat ihop och dragit vattenrör i huset. El Jocke var och hjälpte jonas att dra elledningar i Lördags. En väldig massa ledningar blir det!! Ser ut som spindelnät tycker jag. *ler*  I söndags( idag) så har han panelat ännu mer på garaget. Det går undan riktigt snabbt där. Han tycker nog att det är skitkul eftersom han har inhandlat sig en spikpistol.*s* Ja, ska man göra saker själv måste man ju åtminstonde ha verktyg till det! Jag själv har fixat det mesta med fika och käk till att börja med. Inte dåligt det ni!!! He,he..... Nädå, i lördags hjälpte jag Matrin med grävningen. Eller snarare pekade vart han skulle gräva. Nå´n måste ju gör det, så det fick bli min grej! Se´n satte jag ihop dräneringsrör och avloppsrör. Så lite rörmokargener finns det faktiskt i mig!! *ler*.Sen vart det lite städning inne ´å sen var vi på Crusing i Tidaholm. Lite kul måste man ju få göra.*ler* I dag ( Söndag) har jag sorterat all spillvirke och skräp som blir utanför huset. En salig massa. Jag eldade upp ca. hälften av allt virke, farfar kom och tog med sig en del till ved(?) och resten fyllde vi hela vår släpkärra med! En del att elda alltså för pyromanen Linda!!*He,he,he* Jag fullkomligt älskar att fjutta eld på en brasa. Så kul är det!!! Jag stormtrivdes alltså denna dag med detta.*s*
Nu så ska Jonas och jag bara bestämma och beställa listerna och panelen till taket inne. Och när får man tid till detta mellan kl 7-16:30 en vardag???? *ler* Måste bli denna vecka eftersom pappsen och mammsen har bokat sig en restresa till Cypern på fredag. Ganska avis är jag faktiskt!!! Skulle va riktigt skönt att få åka iväg ´å va lite ledig. Men jag tar nog en sväng med min fina husvagn se´n istället, inte så dumt det heller. Riktigt mysigt faktiskt!!

Visst é dom söta, de små lammen....



Så super söta är lammen som fick komma ut i  hagen vid vårt hus i lördags!!

Våra nya grannar!! He,he....


Körsbär blir det nog gott om i år!!



Jag var bara tvungen att fota körsbärsträdet nedanför  vår tomt. Helt överfullt med blommor, visst är det fint!!

Söndag ´å Jonas smackar på med panel även på en 3: e sida!! Duktigt!!


( Han har inköpt sig en spikpistol)*ler*

Kupor till våran spottar har börjat monterats


Eldragning påbörjad.


Dräneringen till baksidan är påbörjad.


Kulverten till ev. solfångare har anlänt!


Grävdags!


Lördag, och Martin har anlänt med grävmaskinen för grävning av överfyllnadsrör till vattenbrunnen. Senare började vi även lägga ner dräneringen till baksidan.

Allt går så snabbt, jag hinner knappt mé.....

Herre gud vá snabbt allt går. Hur ska allt hinnas med??? Bara hoppas att allt kommer klaffa in i det sista , det har verkligen gått så jättebra hittills!! Allt har bara flutit på, inga hinder än. Hoppas att de håller sig borta ett tag till oxå. : ). Denna veckan har det reglats upp innerväggar både uppe och nere. Visst bli det bra?!?!  Jonas och jag la ner den sista golvvärmeslangen i Tisdagskväll, i badrummet på övervåningen. Jag hade lånat en fräs av "en kollega i branchen" kan vi säga. Allt  klaffar ju inte med hyrmaskiner får grossisten. ( den kom inte som utlovats). Skitsamma det löste sig iaf!!! ++++++!  Det var riktigt smidigt att fräsa böjarna till golvvärmeskivorna. snabbt och jätte enkelt. Jonas fräste och jag damsög!! *asgarv*!!!!! Jätteenkelt!!!*s* Ja, jag var ju med ´å hjälpte til ´å lägga ner slangen oxå, så visst jobbade jag, så skönt. Mammsen passade barnen hemma hos oss, så skönt att ha barnvakt emellanåt. För det är inte smidigt att göra som vi gör just nu. Bygga hus ´å göra en hel del själva samtidigt som man jobbar heltid och har småbarn!!! Självförvållat!! *s* Ja, det här är sista gången!!! Se´n ska jag sitta på min balkong ´å dricka vin, precis som jag lovat somliga!! Så den som har vägarna förbi då, är välkommen upp på en glas eller två.*ler*
Jonas och elektrikern har kopplat in elen på värmepumpen, måste ju få upp lite värme i bottenplattan, så vi kan lägga klinkers se´n.
Idag var jag och barnen nere en sväng ´å hjälpte Jonas panela garaget, men det blev inte långvarigt. Kajsa vill åka hem, men när vi väl kommer hem så vill hon inte va hemma?!?!? Vilma däremot vill bara va i fiskebäck. Smidigt !!!! Så jag åkte hem med barnen till Långgatan igen.* suck* Ja, jag fick ju rabatterna rensade på Långgatan i dag iaf. Slipper jag göra det se´n. Göttt!!

Tjo ´å flin, dax för vin!!

Nu börjar det bli lite grönare.



Visst är det fint på landet då!! ; ) På allt utan vår tomt....* asgarv*

Fredag Fm. ´å 1 gavel är färdigpanelad på garaget!!


PetKajsa.....



....är nöjd med att bara få bubbeldricka.

`Å Vilma var snabb......



......med att mata in HELA negerbollen i munnen på en gång. Enbar för att hon ska slippa dela med sig!! *s* Ungar....

Fikadags fredag 1:a Maj


Tomten har börjat ta form.



Kusin Martin hjälper oss med grävmaskinen ´å fixar till tomten, vilket är ett pyssel!! Snart ska de komma ´å gräva in Tele och jordvärmeslang. Skönt, se´n kan det läggas på matjord så vi kan så lite gräs.......så skönt!! Som synes så har martin fixat till diket och infarten, även vår garageplan har breddats lite efterom alla bilar ska få plats!! *s*

Hallen nere


Uppregöat på nereplan oxå!



I mitten är badrummet nere uppreglat. Till vänstetrblir det en skjutgarderob och längre fram är tvättstugan.

Sovrum & badrummet är uppreglade väggar nu.



Ja, nu iveckan började Anders regla upp väggarna på övervåningen. Skitspännande tycker ju jag. Man börjar ju se hur det blir nu ju!!! : )

Golvvärme uppe



Nu har vi lagt färdigt golvvärmen i badrummet på övervåningen. Fick låna en Fräsmaskin, såååå smidigt!! 

RSS 2.0