Baksidan


Verandan/balkongen


Veranda/balkong tar form!


Vy!


Listsättning i hallen på övervåningen.


Golvet på övervåningen


Köket


Sol & Värme!!!

Så underbart skönt. Synd att man jobbar bara. Men sköna kvällar blir det iaf! Just nu har jag inte möjlighet att uppdatera så ofta pga. att vi inte har fått vår inkoppling från Telia. Otroligt trögt!! Så vi har varken, tele, Tv eller bredband! Totaltisolerad känns det som. Tur att jag har tillgång till datorn på jobbet.  Just nu så har Jonas lagt golvet på hela övervåningen, och kommit fram till att det fattas ca.10kvm till vardagsrummet. Så detta har jag beställt idag, men när det kommer är ju en annan fråga! Vi väntade ju 6 veckor sist.....så det ser inte så muntert ut. I övrigt så håller snickarna Anders & Bengt på med verandan/ balkongen. Sen är det mesta snickar arbetet klart. Bara målare och elektriker jobb kvar!!
Ska försöka få in lite bilder under morgondagen.

Sola `å bada i Pinacolada........

Vårt nya och vårt gamla kök!!



Lite kul ´å jämföra köken.. Ganska olika stil.

Så här tomt är det nu på Långgatan 19!!



Så skönt. Hade städfirma som städade allt i dag. Skitgött!! Så rena fönster har det aldrig varit där innan!!!

Garaget ....ja vad ska man säga.......



Fullknökat med grejer, cyklar, Rallybilar, kläder.......hur mycket som helst!!! Tur vi byggde stort garage!

Här sover alltså vi nu.


Det här kortet tog jag i Fredags( midsommarafton). Nu ser det rättså mycket med fullsmockat ut vuill jag lova. Jag lägger in fot på detta senare.

Tvättstugan


Här ser ni hur det ser ut där Jonas drar fram....som ett bomb nedslag! ........Tuir att det händer lite där så det inte blir som elsidan eller mark enteprenören....; )

Köket åt andra hållet.



Vi har fått in halav köksbordet iaf.! I övrigt så har vi kläder och mega tvn där oxå. Det fick inte plats i garaget.

Lite oordning i köket : )



Kyl och frys står just nu mitt på köksgolvet. Kylen är igång med förlängningssladd. Elen är ju inte riktigt färdig än. Jag får vara lite tjötkärring nu så att det händer lite.

Rörmokar Janne är med!


Pappa tog plats under diskbänken. Snäll ha é min pappa som hjläper oss. Du é en klippa!!! : )

Kommoden nere.



Blir jättebra om jag får säga det själv. Ska bara fixa en spegel som passa oxå. Hittade en från House Doctor, men den blev inte riktigt bra. Jag blev lite petig där, men jag hittar nog snart en annan.

Duschen/wc nere är nästan färdig!!


Snart, snart!!

Nu jobbas det förbrilt med att hinna med så mycket som möjligt. Men vi kommer att sova ca. en vecka i husvagnen, men vi har dock tillgång till köket, badrummet och tvättstugan som tur är. Vi fick besked om att vi får kyl,frys, fläkt, tvättmaskin och torktumlare idag på fm.!! Yippie!!!!! Nu skulle vi haft lite mer el bara!!! Elektriker!!!! Huvudsaken att jag kan ha kylen på, då slipper jag ju slänga all mat i kylen på Långgatan. Våra innerdörrar som jag beställde för mer än 2 veckor se´n och som inte var leveranstid på Kommer inte före 8 Juli!! Skitbra!!! Männskliga faktron var framme igen med namnet glömska!! Han hade glömrt att beställa hem dem!! Supernöjd jag kännde mig som försökt att ligga stege före hela tiden för att slippa leveranstider. Lika så med golvet. Skulle ha skickats i för ca. 2,5 vecka sen, i Torsdags fick vi besked på Tisdag skickats det. Så kommer det idag??? Tror inte det!!! Vår trappa beställde  vi i Februari!!! Den har inte börjat tillverkas än!! Men han har lovat att vi ska få den nästa vecka?!? Hur går detta ihop?!?! Jag tänker inte fundera mer på dessa dilemman. Allt fixar sig tidsnog!! Kan ju hoppas att vi kan ha kalas för Vilma när hon fyller år snart. Kan ju bli lite bökigt med så många i husvagnen.*s* : ).
Ska försöka få inte lite fler bilder senare i kväll. Se´n har jag ingen tillgång till telenätet. De har nämligen inte kommit och kopplat på det i huset. Snabba leveranser!!! Så vi har varken tele, TV eller internet!!! Vart har vi flyttat?!?!? Ja,ja vi får väl spela Fia med knuff på kvällarna.*ler*
Jag höl på ´å laskade alla kvistar i paneletaket på övervåningen igår kväll. Vilket megajobb!! Hur mycket som helst!! Jag gjorde Hela Vilmas rum och nästan hela Kajsas rum se´n var klockan 10.

JAAAAG FICK PRECIS BESKED!!!! NU KL. HALV NIO PÅ TORSDAG MORGON!! GOLVET HAR KOMMIT!!! YES,YES!!!

Dax att jobba!!!

Lördag!!

Nu går det flyttlass!! Jag har idag lämnat bort kidsen till svärmor, för att kunna röja hela vinden!! Fy vilket jättejobb!! Varför sparar man på så himla mycket skit?? Jag förstår vitsen med att inte har källare och vind på nya hus. Man behöver inte det egentligen för man bara samlar på sig en massa som man aldigt kommer använda!! Så jag har haft storrensning. Jonas kommer att få åka till soptippen ett antal vändor på måndag!! : ) he,he. tur jag jobbar!! Se´n har vi burit in nästan hälften av takpanelen som vi ska ha på över våningen. Skitjobbigt!!!! Jag orkar knappt gör ett skit mer idag. Känns som om jag gjorde värsta gympasset på förmiddagen, med allt spring upp ´å ner för vindstrappan ´å se´n ut i bilen, ´å sen in igen ´å hämta mer....... Motion, det behövde jag verkligen!! : )
I morgon bär det av till Ikea ´å handla skåp till tvättstugan. Jonas ska följa med!!! Wow!!! Se´n är det väl mer målning för honom tror jag, ´å mer packning för mig. Skönt att allt snart är över!

Fy jag ska aldrig mer flytta!!

Tuuuudddiiiluuuuuuuu
!

Badrums golvet håller på att läggas.


Nu har Peter lagt nästan hela golvet i badrummet nere. Fatts bara mosaiken som vi ska ha i duschen. Den blir vit. Visst blir det häftigt med rutigt golv!?!?

Tväätstugan börjar oxå bli mer åt färdighållet. : )


Klinkern är nu lagd även i tvättstugan, ska fogas på måndag, hoppas vi. Blev rättså bra, trots budgetval av klinker!! ; )

Våra ytterdörrar........


....ser ut så här!! Vi valde kvalle , så det blev snickarper. Väl värt den extra slanten, så Niklas på XL bygg hade rätt även här! Han kan lite ändå.*ler*

Jonas som målare!!!



Visst är han fin även i målarkläder. *s*

Här har vi då hela köket!



Blir lite mindre när alla köksskåp kommer på plats.

Lång köksbänk blir det.



: ) Handatagen blev jag faktiskt jätte nöjd med oxå.

Utrymmet för kyl, frys & skafferi.


Montering av ljusramp!



Här har det börjats att montera ihop för ljusrampen i köket.

Uppdatering Fredag 12 Juni-09

Jag dax att uppdatera er lite granna i det äkta svenska sommarvädret!! Jag är så otroligt nöjd över all dränering vi har lagt ner i trädgården, för fy vad vatten de rinner i dem.
Nu i dag ska Jonas flytta ner garagegrejer till Fiskebäck. Vi måste ju se till att dem hamnar längst in, vi kommer ju att ställa in alla våra möbler framför där se´n. Vi kommer inte att kunna flytta in i vårt hus helt till Midsommar!! Vi får inte vår trappa, den har inte börjats tillverkas än. Känns lite surt med tanke på att vi beställde den i Februari!!! Vårt trägolv som ska vara i vardagsrummet och hela övervåningen får vi troligen inte heller. Det skulle vi har fått för ca. 2 veckor sen, skit, skit och åter skit!! De ska visst skicka det på Tisdag trodde de. Men med tanke på att det är Midsommarafton på fredag ´å inte så många som jobbar heldag på Torsdag så siktar vi på att vi inte får det i tid. Så vi kommer alltså att sova i vår husvagn, men vi kommer ju har tillgång till vår tvättstuga, badrummet nere och hela köket, så det går ingen nöd på oss. Det finns ju de som har det värre!!! : ) Annars rullar allt på som vi hoppats på, köket blir super. Vi är helt( eller rättare sagt jag åtminstonde Jonas uttrycker sig ju inte så mycket) super nöjda!! Jag kommer att uppdatera senare i kväll med lite bilder. Handtag sitter i köksskåpen, Peter( plattsättaren) har satt kakel i badrummet och lagt klinker i tvättstugan. Så den som väntar........

Tjilevippen!!!!

Nu händer allt på engång!!

Tiden bara springer ifrån känns det som. Men nu har köket börjats monteras och kakelt börjat sättas i badrummet. Skönt, med tanke på att vi flyttar ner nästa vecka!!! : ) Ska bli riktigt skönt, även att vi kommer bo på en byggarbetsplats ett tag till. I morgon ska vi hämta innerdörrar, baxa ner ytterdörrarna, Jonas han fortsätter sin oändliga målning. Jag fattar inte hur han orkar??? Jag hade nog fått kramp bara jag såg en målarpensel vid det här laget. Själv har jag varit med barnen på Ikea och inhandlat plastbackar med lock, eftersom jag har fått för mig att det är smidigare att flytta så?!? sant, vetifasen vi får se! Jag har nu börjat flytta ner lite saker till garaget. Trädgårdsredska blomurnor m.m Känns såååå skitbra. Man vill ju bara lämna allt det gamla nu. Känns som attt vi går på nålar varje gång vi är på Långgatan, vad ska Vilma hitta på nu?!"?! Hon målar väl inte på väggarna?!?* phuu* , man är ju livrädd att nå´t ska hända. Uppdaterar mer i morgonkväll så håll ut!!

Plattsättning i badrummet nere.


Ja då var plattsättningen igång på nereplanet. Påbörjades igår, men vart han tog vägen sen vet i fasen?!? ; ) Tjatig kärring man é va! : )

Kök, mera kök!!



Visst blir diskbänken häftig!?! Kolla in den STORA diskhon. Special, endast för charmiga tjejer som mig!!! : ) Nädå, detta fixar de på Purus. Tack Janne!! Super.

Tisdag 9/6 Dax för köksmontering!!


Visst bir det fint!!

Lite köksgolv tittar fram! ; )


Sveriges nationaldag!



Och jag drog med mig min älskade husvagn ner till Fiskebäck. Perfekt!!

Jonas förbereder för köksmontering.


Fönster smyg/bräda



Dessa har Anders tillverkat. Så super, helt min smak! ( & jonas förståss)

Vardagsrummet börjar ta form!!


Fönster i tvättstugan


Inspirationsbilder!!!


Visst är det fint!! Hoppas att vi kan få till nå´t liknande. : )

Gó morron alla!

Idag är det redan Onsdag.....snacka om att tiden springer ifrån en!!! Allt flyter på i husbygget. Ävervåningen är istorsett färdiggipsad oxå. Jonas spacklar stup iett känns det som. Lite här, lite där, ´å sen står han ´å limmar väv på väggen ´å när man kommer tillbaka en kvart senare står han ´å målar på väven?!?!? Igår var jag tvungen att fråga honom...Går det verkligen göra allt så snabbt??? "Klart det gör, det ser du väl", blev svaret. Jag tog det ´å knep käft. Jag menar han vet ju vad han gör, ´å jag behöver ju inte ifrågasätta mer. Jag är nog jobbigt som jag är ändå. Frågar ju allt?!?!? Jag kan se tankegången emmelanåt...." jäkla tjötkärring, gör det du ska istället". *s* Kan förstå dem!!
Igår kväll vävade/ målade Jonas tvättstugan, lite klinker på golvet där sen så, är det dax för montering. Gött!! Jag sorterade köket igår kväll, då upptäckte vi att handtagen måste fattas. *ler* tur att det bara är det!! Men vilken helt underbar superkänsla det är när ett kök kommer ihopmonterat!!!! Stommar, lådor,luckor allt sitter ihop!!!! Så underbart att slippa börja montera de där Ikea stommarna ´å skenor till förbannelse, ´å man tycker verkligen att det inte finns nån ände på det. Nu blir det bara ett par Ikeaskåp i tvättstugan. Det räcker. Nån som vill hjälpa till att montera?!??? : )
Idag förhoppningsvis ska vi till Värnamo ´å hämta vårt Tegel som vi ska ha uppmurat iköket vid kyl/ frys.
Sten sätter nog plattor i dag, spännande!!! Bilder kommer jag lovar!!

Henrik Larsson!! ; )



Målar allt!!! Fin bild va , Henke?!?!

Målar herrarna Jonas & Henke!!


Tak & väggar nere tar form



Nu har Jonas & Henke satt väv och målat tak & väggarna nere i vardagsrummet, hallen och köket. Flitiga herrar!!

Sten kletar i badrummet


Stens bygg & kakel har kletat på sista klete, vad det nu heter. Jonas primar i kväll, så imorgon sätts det kakel på väggarna. : ) Yippie!!!!

Blir en del paket!



Skönt att vi valde Tibrokök, ´å inte IKEA!! Hade det varit IKEA hade fått börja montera stommar nu.  Fy va skönt ´å slippa!!!!

1/6-09 `å köksleverans!



Våran köksleverans som Jonas tog emot kl 6 i morse!! Tibrokök är ute tidigt!! ; ) Kajsa var med ´å kollade läget eftersom hon var sjuk i dag igen. : (

Garaget igenbommat!



Dax att flytta grejpr. : )

RSS 2.0