Huset ser inte ut att bli så stort när man ser det så här.


Gjutning av platta till huset.



Här gjuter de plattan till huset. Plattan till garaget gjuter de troligen på Måndag.

Ja nu händer det lite.

Nu rör det på sig lite mer! I morgon ska det( Fredag) ska det gjutas platta till huset och altanen. Garaget blir nog i nästa vecka. Det hinner inte med att slipa betongen annars. Noga, noga, ja det är tur att vi har snickarna som gör detta. Jag hade nog glömt ´å slipa...*s* " ska man göra det oxå"*s*. Jonas han har jobbat flitigt med allt rörarbete denna veckan. Avlopp, dränering, vattenledningar, kulvert, golvvärmem.m. Ja, vart enda kväll. Tänk vad skulle jag göra utan min lilla Jonas!?!? Ja, jag har faktiskt servat med kvällsfika,. I onsdags var pappsen och hjälpte till att dra golvvärmeslang ( Jättetack, pappsen, du är en klippa!)Jag fixade faktiskt köttbullemacka till dom. Tog med mig två riktigt trötta ´å griniga barn och åkte dit ´å fikade i kylan.*s* Vilma va inte glad!! Hon somnade i soffan här hemma innan, medans jag gjorde mackorna. Så typiskt, men, men det är ju så här det är när man ska ha småbarn samtidigt som man ska bygga hus. Hur kunde vi komma på nå´t så korkat?!?!. Måste ju varit Jonas, för inte kan väl jag komma på nå´t så dumt...*ler*

Imorgon eftermiddag så ska jag vara helt barnledigt och åka ´å bestämma bänkskivorna och handtagen till köket. `Å det ska bli så himla kuuuulllll!! Se´n har vi kirrat även det.Så gott när man inte har så mycket kvar att bestämma. Vi har även enats om ett vitpigmenterat furugolv från Siljan. Det blir nog helhäftigt! Se´n är det ju badrummen kvar.....*s* Det som vi velar på hela tiden är det som vi jobbar med!! Rätt lustigt, man blir nog mer kräsen med sån´t man jobbar med.Bubbelkaret är iaf bestämt, Gustavsberg " Scandic". Häpp nu är det faktiskt TV dax! Uppdaterar mer i morgon när det gjuts lite. Sköt om er alla!!

Ja, så här ser det ut!



Ja så här ser det ut nu. Garaget är till vänster i bild´å huset längre upp. Ja, ni ser ju själva!

Anders & Bengt fixar till den blivande altanen!



Altanen kom vi på nu i efterhand att vi skulle ha. Blir nog häftigt med golvvärme och utsikten. Där kommer nog jag & Jonas parkera se´n med varsin öl. Mmmm va gööttt!

Golvvärmen är lagd!!


Köksritning vid kyl & frys.



Köksritning över kyl & frys och utdragsskafferi.  På baksidan av tegelväggen hamnar braskaminen mot vardagsrummet. Det upphöjda "golvskåpet" i mitten/ höger på bilden är den upphöjda diskmaskinen!!Så skönt!!

Köksritning nr.2


Köksritning!



Tibroköks ritning över köket. Blir nog bra! Precis efter min krav!!*s*

Vilmas nya frissa!


Måste ju visa er Vilmas nya frisyr. Visst é hon supersnygg!!*s*

Lite mer grund.


Avlopp, kulvert och jordvärmeslangar.


Lämna gärna en kommentar så blir jag jätteglad!

Avlopp och dränering

Ja, nu är avlopp och dränering lagda. Jonas var där i Lördags och gjorde färdigt det sista. I morgon kommer det nog på lite mer isolering på både husgrunden och garagegrunden. Sen ska det dras vatten och golvvärme. Men nu tycker man ju att allt bara tar skit långtid!! Man vill ju se hur huset tar form nu! Vi ( Jonas & jag) har diskuterat och diskuterat om vilken färg huset ska ha. Men heergud va veliga man kan va! Ena stunden Rött med vita knutar, andra stunden vitt med gråa dörrar, tredje stunden gult med vita knutar färjde vitt med mörkgrå dörrar och knutar. Jag tror nog att det sistnämda blir rättså läckert. vad tycker du??? Hjälp oss gärna lite genom att lämna för slag under kommentarer vid bilden ovan. snälla......!! Jonas bryr sig inte om vilket egentligen, men jag är tacksam för all hjälp jag kan få, jag é ju så hopplöst velig!!!
För övrigt så är det som överallt annars i Habo just nu, vattenpölar överallt. Mysigt ´å bygga hus i en lerhög då!'ler* Som man bäddar... brukar det heta! *s*
Hoppas att Telia kommer till jobbet och börjar gräva upp gatani morgon så att vi kan få igång internet, fax m.m. Känns lite tungt faktiskt, man é ju ganska beroende av internet där. Lägger in några bilder igen! Ha det så gott! På återseénde!


Inte så mycket att fota just nu...

men det blir nog lite mer snart. Just nu har det varit mycket markarbete. De hittade en vattenåder till där plattan ska va, när de gjorde nå´t huggtest eller va det ju hette. Vi fick då gräva upp en bit till ´å fylla med grovt singel och sen sand igen. Men nu är det gjort! Jonas har tillbringat kvällarna med att dra fram dagvattenledningar,servisledningar, avlopp, kulvert och jordvärmeslangar. Det har gått rättså smidigt faktiskt, inget stul, det räcker nog med allt vatten i har lett undan från tomten. Det är ju sånt man inte kan se elller veta innan. Men vi har ju befarat det västa så visst har vi med det i beräkningen!*ler*
Idag så ställer de nog ut L-block och isolering så det blir nog till att dra golvvärmeledningar och fixa med plattan till garaget i helgen. Så skönt att helgen är räddad från TV.n!!*s*
på jobbet har en telekabel gått sönder igatan, vilket gör att jag inte har tillgång till internet, fax, mail eller kortläsare i butiken! Skitkul!! Snacka om att jag känner mig handikappad, kan ju inte kolla priser, leta och beställa grejer , vilket jag få sköta kvällstid hemma på mig egna dator!! Tur man har en privat som funkar, annars vet jag inte vad jag hade gjort!

Pappa har rivit isär rallycross motorn, blev ganska förvånade. Det var rost i cylindrar och kolvar vilket har gjort att den har nypit, sen upptäckte han att det satt en huvsprint itryck i slangen till vevhusventilationen. Men alla sprintar till huvarna finns kvar på huven!?!? Som vi har fått i känsla så har vi antagligen blivit utsatta för sabotage. Hur kommer det in vatten i en bil som stått inne i uppvärmt  garage, den är ju luftkyld!!?! Bensinen har ju varit kvar i tanken sen han körde senast, ´å mina barn har inte vait i garaget så de kan inte ha tryckt in en helsprint i slangen.Garaget står öppet emellanåt så kanske har det varit inne nå´n? Vi har ingen aning, men det ser ut som att det är enda förklaringen.

Näpp måste jobba lite nu!
Linda

Vilma och Kajsa i Fiskebäck

Thumbnail

Vattenbrunnen full!


Snacka om mycket vatten på ett dygn! Perfekt att tvätta folkracebilen med, Rallybilen är väl bäst att använda kommunalt till, den é ju lite känslig( volvo).

Söndag och julgransplundring äntligen!

Ja, då har jag äntligen tagit tag i julgranen, ut åkte den inte men upp på vinden. Vi har ju plastgran, har inte bra erfarenhet av en "äkta" och klåfingriga och klängiga ungar. Plastgranar barrar ju inte brukar man höra. Men hur fel kan de ha!?!? Våran barrar fastän den är av plast, så det stämmer inte.( kan ju vara för att den står hos oss). Skitsamma nu är det gjort, ´å städat blev det oxå!
Jonas har försökt fixa till våran V70 för femhundrade gången känns det som, den bilen är det ständigt nya fel på!! Släcker vi en lampa så tänds en ny, jag brukar försöka släcka bensinlampan, och om en lampa é paj. Bensinlampan lyser ständigt när Jonas har haft bilen, han brukar skylla på att jag har bensinkortet. Det funkar ju några gånger, men sen lämnade jag över det till han för att den ursäkten inte skulle finnas.  Men nu idag!! Faktiskt har han tankat bilen med sitt Visakort!! Helt otroligt!! Dax att göra kors i taket! Kan bero på at han skulle ha bilen nu, annars hade han aldrig tankat!

I helgen har det inte blivit så himla mycket gjort i övrigt. Satt upp elskåpet, och kollat in våran nygräva vattenbrunn. Satans vad vatten det är i den!!
I morgon bitti bär det av till tandläkaren, jag hatar att gå dit. Har haft ett hål , ´å jag skulle ju naturligtvis testa att borra utan bedövning!!! Fy f**n var obehagligt det va!! Det gör ju inte ont, men det isar ju så jag höll på ´å vrida om nacken på den stackars tandläkaren....men billigt var det.*s* Ja, ja, jag har lärt mig nå´t iaf. Bedövning, bedövning.....
I morron ska jag å jonas ´å lärpojken Niclas på HV!!!! Dax ´å ta på HV tröjan för visst é man ett fan när man ska på hockey!!*s* "En tokkärring me HV- tröja..... man kan ju ana vad de andra tänker om en"!!! Det skiter jag i, jag gör som jag vill, ´å passar det inte så gå!
Lägger in lite bilder jag tog i helgen, ha det gött för det ska jag!

Mitt lilla äckel till folkracebil!



Måste ju bara visa er mitt lilla äckel till folkracebil. Står här bakom lås och bom, måste ju ha den där eftersom den är otroligt eftertraktad!

Pappa ville inget säga

Idag har dagen bara sprungit iväg. Började med besök på Habo Järn & bygg för att kolla in lite golv. Sedan jobbet , äta frulle, sen ner till Fiskebäck. Dax för utmätning av huset och garaget! Blir nog himla bra tror jag. Sen ringde min telefon om och om igen. Den ena frågan efter den andra....*suck* Hur djup ska brunnen vara? ( vi gräver en vattenbrunn som vi kan utnyttja till biltvätt, trädgårdsbevattning m.m), Ska ni använda fiberoptikledningarna? Ska ni koppla på Telias nät?  Ja, frågorna har haglat över mig idag, men jag har dock löst det mesta, man é ju kvinna!!*s* Vi kan ju göra många saker på engång.
Min syrra kom till mig på fm. och så frågade hon mig " Har pappa sagt nå´t?" Jag fattade inget? Vad?? Då smög det fram att han hade provstartat rallycrossbilen igår kväll.....och den nöp!! Han hade visst kommit in så skitbesviken sa syrran. Men han sa inget till mig i morse. Ville nog inte att jag skulle bli besviken......jag tog det inte så hårt. Men visst é det så typiskt oss!! Så nu skulle han visst riva isär motorn igen ´å kolla om det är motorrenoveringen som gjort fel, isf är det ju inte första ggn. Hoppas att det inte drar med sig för mycket, jag har ju inte så mycket pengar att kunna lägga på bilen just nu. Men, men vi får se. Får väl ta mig ett snack med bilen, den är ju bättre än mitt lilla äckel till folkracebil iaf!*ler* Häpp nog med deppa nu, dax att vika tvätt i massor!! Hörs snart igen!

Viveka på Humlebacken har tävling igen!



Kollan in på hennes blogg. Länk finns i högerspalten.

Mycket att tänka på...

Ja, det kan man säga. Känns som att det närmsta halvåret bara kommer springa iväg för mig. Det kommer ju en massa saker som vi ska ta ställning till nu hela tiden. Det blir ju för det mesta jag som får ta problemen när de kommer. Jag har ju lite mer möjlighet att sticka ifrån på jobbet 20 minuter ellerså, jonas är ju inte alltid i närheten och jobbar. Igår var jag nere vid tomten 2 ggr på morgonen och FM. Helt plötsligt så hittade grävaren gula och gröna band  där vi ska gräva ett dike för att leda bort ev. vatten som kanske kommer från grannens tomt. Jag fick kolla med Habo kraft vad det var för ledningar. Då kom besked med stort B!!! "Gräv inte! Ring Telia, de måste märka ut kablar. "  Då kryper det fram att det matas fiberoptiskaledningar  på våran tomt. *s* Skit kul ´å få reda på detta nu. Inte ens han vi köpt tomten av visste om det. Våran vanliga tur, så jag tog ett djupt andetag drog några muntra svordomar som jag kan!!*ler* Oxå kom jag på en sak.... DE ÄR SÅ HÄR DET ÄR ATT BYGGA HUS!!! *s*  Men nu har jag hittat lösning på detta problem vi gräver dike åt andra hållet. Så smidigt det gick, man är ju van att hantera motgångar vid det här laget. ; )
Och  vid middags tid i dag kom Telia, märkte ut kablarna hela vägen nästan ända fram..... då har Telia sneddat över tomten i slutet, för att antagligen spara 2 mtr kabel !! `å vi som ska gräva Jordvärme...........Ta ett djupt andetag, linda.....detta om det nu blir ett problem tänker jag ta senare.*ler* och nu har jag beställt kulvert och dagvattenbrunn... hoppas det kommer i tid tills vi ska gjuta bara. Man vet ju aldrig med leveranser..... I morgon bitti kommer Metria och mäter ut höjden på garaget så att det stämmer 100 med huset.  Det här kommer bli skitbra tillslut. Jag brukar ju fixa det mesta.....på mitt egna lilla vis. Ha det så bra! Jag återkommer imorgon med nå´n bild och mer rapport...

Eriks nyinköpta golvlister



Eriks golvlister han hade investerat i. Riktigt fina. Blir nog nå´t liknande i nya huset.

Viveka på Humlebacken har tävling där man kan vinna denna fina lyktan.



Gå gärna dit och var med i tävlingen. Kolla gärna in hennes blogg, där finns massor av inspiration!!! Tack Viveka! Se länken i högerspalten!

Ja, ännu en avverkad Söndag.

Jag då har man gått igenom lite till. Vi kommer på nya saker hela tiden, eller rättare sagt jag kommer på. Jonas han får bolla min idéer och förslag, och se´n överväger vi för och emot ihop. Har funkat bra hittills. Brukar bli att jag har rätt!! ; ) Brukar jag ju ha.....jag vet ju rättså mycket..... ; )
Just nu ligger diktutionen kring skorstenen till braskaminen. Min morbror kom med förslget att vi kunde mura en skorsten i gammalt tegel. Vilket jag nappade på direkt!!! Se´n började jag fundera, fundera och fundera. Jag vet faktiskt inte än. Vi ska ju tegla väggen mellan vardagsrummet och köket i gammalt tegel. Men en hel skorsten?? Klart då kan vi ju göra två stycken pipor för att ev. vid senare tillfälle sätta en kamin på övervåningen oxå?? Vem vet elpriser kanske tredubblar sig om några år, ´å då blir ju driften dyr tom. med jordvärme. Jag kom ju på idén med braskaminen på bottenvåningen i och med att vi ska FTX ventilationssystem.Då kommer ju värmen från kaminen att ventileras runt i hela huset även sovrum, groventré m.m. Ganska bra tyckte jag!!  Jag är ju faktiskt ett fruntimmer , vi ska ju inte kunna tänka på sån´t.
Se´n håller jag på ´å väljer lister inne. Var hemma hos morbror Erik som hade köpt nya lister till sitt gamla hus, i gammal stil. Så super fina, lägger in en bild på den snart!! Då har vi snart valt det mesta, nu kommer då frågan har vi råd med allt i kalkylen??? *s* Hoppas det. Vi snålar lite med kakel val i badrummen där kommer det bli vitt 15x15 std. kakel på väggarna, golven har vi inte hittat än. Får nog leta billigt & bra! Ska kolla golv till övervåningen snart med, gillar ju furugolven. Men är det praktiskt?? Jag é är ganska praktiskt av mig.....för det mesta. Ska nog vela lite till.

Sanova har en jättefin tvättställsblandare.


Hos duobad hittade jag en jättefin kommod till!! Vad ska jag välja???


Översikt tomtritning med hus och dubbelgaraget


Planritning bottenvåning


Planritning övervåning


Husritning Exteriört


En rejäl stubbe från eken vi var tvungana att ta ner.


sand fyllning


Nu börjar det hända lite grejor...

Var nere i morse vid tomten och nu börjar det minsann röra på sig!! Nu har det grävts bort jord och fyllt på med sand ´å singel för att göra bottenplattan till huset . De ska nog börja gräva ut för garaget nu med. Riktigt kul när man börjar att ana hur stort allt kommer bli. Riktigt häftigt!! Nu ska jag bara ta tag i den där jäkla byggfelsförsäkringen. En riktigt skitgrej när man ska bygga i egen regi, men ett måste !! Snart är det helg igen, måste hem till pappsen och kolla in den ihopsatta rallycross motorn.: ) Längtar riktigt till det är dax ´å starta upp den, känna den där riktigt superduperkänslan som går genom kroppen. Sen blir det förhoppningsvis lite träning med den i år. Blir inget tävlande i år, varken tid eller pengar räcker ju till. Vi måste ju bli färdiga med huset först! Men sen......*ler*.......

Ja, då har det varit ännu en dag ledigt...

Men nu räcker det för min del. Nu börjar jag bli tröttare och tröttare av att inte göra nå´t. Dax att återgå till gamla gängor igen, ska bli jätteskönt att allt blir som vanligt. Tycker ju om att jobba...( inte som andra*ler*). Idag har vi( jag , Kajsa, Vilma & Elvis)inte gjort mer än att hälsa på folk ´å snika fika ´å middag.  Tog en promnix til min farmor & farfar och snikte till oss lite fika på förmiddagen. Vid middagstid snek vi till oss mat hos mamsen och pappsen, sen gjorde vi inte ett skit mer. Jonas han var duktig ´å målade hela dagen, den stackaren..... Häpp, ska nu fortsätta kolla på "drömkåken" på tv *ler*, lite kul é den ju.

Klart att Elvis var med ´å nosade in det "nya" stället.


Utsikten åt andra hållet. Ser inte Visingsö, men nästan...


Utsikt ända till Huskvarna.


Här ska vi alltså bo om ett antal månader


Ja, äntligen har jag haft långledigt....

Så jätteskönt har det varit! Det var länge sedan jag har kopplat av så mycket som jag gjort de senaste 2 veckorna. Ja, gnabb mellan barnen är det för jämnan, men det är ganska mysigt. Man kommer ju ihåg hur man var själv i den där åldern...*s* Påhitt, ´å jäkelskap....ja, det får jag nog stå för...*ler*. Annars har det inte hänt så himla mycket mer än att vi har firat jul som de flesta andra familjer. Julafton hos svärföräldarna( Leif & Birgitta), och hos min farmor & farfar( Kerstin & Göte) på kvällen. Börjar bli lite av en tradition. Nästa år tänkte jag att vårt nya hus skulle vara klart så att vi kan fira julen hemma. Det är riktigt mysigt!!
Nu idag har jag och Jonas haft en "husgenomgång" igen.....för femtioelftegången!! Men det är ju så att man vänder ´å vrider på saker hela tiden, ´å det är ganska bra faktiskt. Man ser saker från lite olika håll. Just nu har vi kommit fram till att vi ska förbereda för en "vinteraltan" som jag kallar det. Det är ju smidigt nu när vi snart ska gjuta platta till huset och garaget. Det var ju det där om att tänka till innan.*ler*
Jag har lagt in lite bilder från våran tomt nu. Kommer lite mer snart framöver. Ska försöka bättra mig lite mer med uppdatering men det har ju inte hänt så mycket än. Måste bara tillägga att jag nu har varit inne på Humlebackens blogg!! Har ni inte varit där ta dig dit ´å titta, helt underbart hus!!

RSS 2.0