Lågkonjuktur?!?

Då borde man få leveranser snabbt?!? Har jag fått för mig iaf, men det verkar som att det tar lika lång tid som vanligt att få fram takstolar, panel, fönster. Nu står vi och väntar på allt. Vi fick beskedet att vi inte får panelen till huset denna veckan utan på Måndag!! `å jag som hade tänkt att vi skulle kunna grunda i helgen... Då rök den chansen oxå! Det hade ju varit perfekt annars. Men, men man kan ju inte få allt!
I dag har jag bokat vitvarorna till huset, å skönt att jag har betat av en grej till!! Jag hade ju nästan glömt av dem, jag hade ju beställt köket. *s* Tur det finns folk som påminner mig!!  Så nu återstår diskbänken, vi får se vad Janne på Purus kan åstakomma ; ). Annars håller vi på ´å velar Porslin till övervåningen och köksblandaren.*s* Roligt att man velar på det man jobbar med dagligen. Nu funderar vi på solfångare till jordvärmeanläggningen oxå. Det känns som om det skulle va lite häftigt ´å prova faktiskt, det går åt så mycket kulvert bara i och med att vi vill ha dem på garagetaket. Så vi får se vad det blir, man ska ju välja fabrikat där oxå, finns ju en hel uppsjö!!! Men det finns ganska olika kvalle har jag tagit reda på. Jag forskar vidare i detta ärende så får vi se.
Jag måste bara berätta att JAG har klättrat upp på stegen till andra våningen på huset idag!!! Jag som har värsta jäkla höjdskräcken!! *s* snickarna fick sig ett gott skaratt i varje fall. Men det blir så häftigt på balkongen sen!!

Tudiiluu!

Baksidan av huset och den blivande trädgården.


Nu börjar det likna ett riktigt hus!



Blir lite tomt att göra iordning se´n. : )

Vy ovanifrån.



Så här ser det ut en bit ovan vårt hus. Vårt ser man taket på i mitten på bilden, taget i " Ahlins backen".

Jag börjar få vårkänslor!!

Så¨jag ändrade om lite här i bloggen. Det här skulle visst va nå´t "Blom" tema. Blev lite kul tyckte jag, hoppas att det inte stör er som läser! Jag uppdaterar idag Torsdag em. med några bilder. Händer ju inte så jättemycket nu. Ska till Habo Järn & Bygg ´å kolla om panelen och fönsterna kommer denna veckan. Vi har ju tänkt grundmåla panelen 2ggr. innan den sätts upp. Blir lite smidigare så. Garaget och resning av takstolar kommer vi att få vänta med eftersom takstolarna inte kommer denna veckan, den mänskligafaktorn var framme och visade sig. Glömskan tror jag han heter.*s* Men allt har sin tid!
I EM. ska vi hämta kakel till badrumsväggarna. Vi passade på när det var extrapris!! Vita blanka 20x30 blir det i båda badrummen, golvet till badrummet nere har vi enats om svart, vit, grå mosaik. Jag ska bara leta ´å se vem som har det. Här i Habo har det tydlìgen utgått!! `å jag som brukar ligga före med sån´t?? Börjar jag få pensionärstendenser?? Köpa sån´t som utgått? *s* Finns nog i stan, där é de lite mer uppdaterade.

På återseende!

Baksidan, taket är färdig spontat och pappat.


Huset från sidan 25/2.


Så här ser det ut idag Onsdag 25/2.


Ni har väl inte glömt att det är semledagen idag?!?!? Mums!


Annelie! Jag har badat!

Ja, jag har faktiskt badat idag! Fast inte i vättern som Annelie vill. ; ) Jag & Jonas tog med oss barnen till Rosenlundsbadet i dag. Ungarna var i extas när vi kom dit. Kajsa var ganska modig redan från början hon åkte den stora ruchbanan med Jonas först ett par gånger, sen så sa hon bara " Pappa, stå här nere ´å ta emot mig när jag kommer".*s* Som en vilding for hon upp och ner för den där ruschbanan själv. `å hon som inte kan simma själv än, men det är inte långt borta hon vill så gärna men vågar inte riktigt. Vilma däremot skulle bara "Mamma, bära mig", phuuu. Men jag frågade henne ett antal gånger om hon inte ville åka lilla ruschbanan, då var det bara NEEEJJ, jag vågar inte.*ler* Men jag började lite försiktigt längst ner i den, ´å det tyckte hon ju va skitkul. Se´n kom det en massa andra barn som åkte, ´å då blev hon mer djärv. Så jag lyfte upp henne uppför stegen, så hon fick känna lite. Då sa hon bara " Mamma, jag vill inte" ´å så satte hon sig ner ´å åkte.*s* `å kom ner hur snopen som helst ,hon hade åkt ner själv.*s* Se´n var cirkusen igång!!! Upp och ner i ett.  När vi åkte därifrån var båda ungarna skitslut. Stackars Kajsa som går på Funky kids på Atlantis nu, é nog helt dö när hon kommer hem.*ler* Så hon sover nog gott ikväll.

Jonas hade raggat med sig sin äldre bror Jocke till att regla färdigt garaget igår. Tur att det finns folk som vil hjälpa till lite. Regla upp väggarna själv är ju inte så smidigt. Så det är oumbärligt när man får hjälp. Tack alla!! Det blir inflyttningsfest för alla som hjälp till , jag lovar!! : ) Blir nog nå´t liknande min 30 års fest i garaget. *s* Skitskoj ju!!
Jag håller fortfarande på och velar med mina badrum. Har inte bestämt helt vad det skall vara, mer än tvättstället och WC:n på botten våningen där det blir ett Tvättställ från IDO som hete Pozzi Gionori Easy 80 cm, och WC:n blir en IDO image! Resten är fortfarande uppet. Kaklet blir vitt men i vilket format återstår att se.


IDO Pozzi Ginori Easy/ IDO Image wc


Jonas håller på ´å letar efter vad vi ska ha för garageportar, han vill ju ha lite högre´å det finns ju inte så mycket då. Han får kolla med Portsystem på Måndag.
Annars är det lugnt, Jonas och Vilma sover just nu i soffan medans Kajsa är på Funky Kidz.

Bye, bye!


Visst ser dom flitiga ut!?!?



Intensiv mätning av Jonas och Jocke, inte dåligt att syskon kan samarbeta så bra. I´m inpressed! ; )

Lördagens arbete.



Jonas och Jocke reste färdigt de sista reglarna på garaget. Kankse blir det resning av takstolar nästa helg??

Taket på framsidan är färdig med papp och läkt.



Nu är framsidan av taket färdig med papp och läkt. Det tar väl ca. 2 dgr se´n är nog baksidan klar oxå.

Fredag, ´å dagarna går så otroligt fort.

Jag det känns som om jag skulle behöva 12 timmar extra på varje dygn. På jobbet har jag haft fullrulle i butiken hela veckan, vilket medför att jag inte hinner ett skit på kontoret. Blir lite jobbigt när jag halkar efter. Men, men det löser sig alltid. Man ska ju blicka framåt inte bakåt, och jag försöker faktiskt hålla mig till det mottot! Känns väldigt mycket enklare då, enda nackdelen är att en dag bara flyger förbi. Igår var jag på HV- Frölunda, sann HV-faan som jag är så satt jag naturligtvis och drog några eller ganska många ramsor om och till domaren. Det var ju verkligen domarkatastrof!!!! Jag va ganska irriterad. Men man måste försöka hålla sig lite i skinnet när jag var i så trevligt sällskap som Ingela och Ulrika på JP och Malin från ModeLinn i Mullsjö. Så kanontrevligt var det! hoppas det blir nå´n mer gång. Jag sätter ganska stort värde som småbarnsmamma att få komma ifrån ibland ´å bara vara helt själv. det blir ju inte så ofta. Men visst har ju jag mig själv ´å skylla. Man behöver ju inte jobba på pappas företag, Bygga nytt hus och ha småbarn samtidigt *s*, Inte mycket planering vill jag påstå. Men det här är ju ganska likt mig, jag får ju mina ryck ibland och för det mesta nappar ju Jonas ´å då blir det ju så här. Men tänk va skönt se´n när alla ni andra får för er sån´t här, DÅ har vi ju gjort vårt och jag bara lever livet och kör folkrace ´å sitter på balkonegen ´å dricker vin.; ) , ´å Jonas leker med rallybilen. Tänk va skönt. Bra att blicka framåt!!!*s*
Vårt hus fortskrider, snart har snickarna spontat , lagt papp och läktat  halva taket. `Å jag kan bara säga det att ni som inte har byggt ett lösvirkeshus har gått miste om nå´t, det är så otroligt häftig känsla ´å se hur allt tar form, vart enda liten detalj gör så mycket skillnad. Det är verkligen SKIT HÄFTIGT!!! Det kommer att bli så bra, precis som VI vill ha det, utsikten fick vi på köpet säger både jag och Jonas, det var ju inget vi bortskämda Habobor tänkt på innan, man är ju så van vid att man ser vättern lite överallt så man tänker inte på det tillslut. Häpp dax ´å worka lite!

Tjoo ´å hej!

Baksidan



Så här ser det ut på baksidan. Visst é det häftig utsikt & Morgon sol.

Uppdatering Fredag morgon!



Ja, så här ser det ut nu Fredag morgon, Nästan helataket på framsidan är färdig med råspont, papp och läkt.

I dag hinner jag inte uppdatera er med bilder från bygget.

MEN i morgon bitti lovar jag att ge er mer bilder. Idag ska jag nämligen på HV- Frölunda!!!! Så kul ska det bli, en riktig tjejkväll med Ingela på JP! Riktigt lyxigt faktiskt att jag blir "själv" en hel kväll! Jag ska njuta med en mellis kanske. : )

Se Ya!!!

Braskaminen vi bestämt oss för!


Baxi Linux 2 heter den här kamin som vi fastnat för. Blir nog häftigt med ett kromat skorstensör mot tegelväggen. : )

Rapport.

Ja, här i Habo har det denna veckan varit poliser, poliser och poliser. Ta mig fasen överallt vart man än åker står det nå´n s´ån där snutbil. De har även civilbilar, vilka vi på Habo Rör( utom pappa ) uppmärksammat vilka det är. Pappa sitter tydligen och tittar på polisbilarna när han kör, vilket medförde att polisen stannade honom idag och påpekade att man skulle hålla hastigheten( vilket han tydligen inte gjorde, men klarade sig ändå) och att man tittar på vägen n'är man kör bil.*s* Där fick Mr. Claesson sig en lektion i hur man kör bil. Nå´t som vi i inte fått lära oss tydligen.: ). Lite roligt så länge man inte åker på böter. Jag själv har nu åkt igenom kontroll, efter kontroll och vinkat åt poliserna i tre dagar.Än så länge ler de och vinkar tillbaka, men undrar hur länge???*s* Snart stannar de väl , och ber mig sluta vinka och får böter i förargelseväckande betende kanske.*s* Rätt kul......Fast de é surt ´å få böter. Jag fick 1500 i våras för att jag inte hade på mig bilbältet i centrum. Satt ´å pratade med Jonas i telefon när han upplyste mig om poliskontrollen i centrum, då stod de redan och vinkade i mig!!'S* Tur att bilen var besiktigad och skattad ; )

Kommer in mer bilder i em. ang. husresningen.

Tjaba!

Onsdag Morgon!



Så här ser det ut nerifrån.


Onsdag Morgon!



Nu fortsätter de med takstolar. Man börjar ju urskilja hur det kommer se ut.

Jag tror att jag hoppar över badet idag.: )



Men visst gillar jag utsikten, nu kan jag tom.medge att jag tycker det är häftigt. Jag var inte ett skit intresserad av det innan vi köpte tomten, tur att man kan ändra sig!*s*

Tisdag Kl: 13:00.


Ja, här ser vi det blivande vardagsrummet och hallen, taget från köksdelen.


Ja, så här ser det ut när man har duktiga hantverkare!

Från insidan.


Tisdag KL: 13:00



Nu har ryggåstaket och en del av golvreglarna kommit på plats! Det här blir häftigt. : )

På den här övervåningen kan nog tom. jag stå på utan att golvet rasar!! :)



Balkarna till bottenvåningen är på plats! Takstolar kommer under dagen!

Dax att sätta balkar på bottenvåningen ,kl. 08:30 Tisdag morgon.


Håll ut!

Som sagt i morgon (Tisdag) kommer takstolar och balkar. Jag kommer att uppdatera lite mer bilder då!  Ska försöka hinna med att lägga in under hela dagen då.

Tuuudiluu!

Huset invändigt.



Jonas mäter upp den blivande tvättstugan.

Garaget efter helgen.


Uppdatering efter de senaste 3 dagarna.

Ja, nu händer det en hel del. Snickarna fixar med att resa huset medans Jonas försöker att få till ett garage.*ler* Snickarna håller på att regla upp lite inneväggar för på Tisdag kommer balkar och takstolar till övervåningen. Så spännande!! Man ser verkligen hur det ska bli. Jonas kom på i Torsdags att vi skulle flytta en dörröppning mellan "farstun" och tvättstugan, för att utrymmet skulle bli större i tvättstugan. Han fixade detta med Anders( snickaren), Jonas va helnöjd! Tur att vi bygger lösvirke, det är ju lite lättare att ändra efterhand när man ser lite i verkligheten.
Grannarna på tomten ovanför vår, håller full koll. Igår( lördag) åkte de förbi på vägen för att kolla in garaget antagligen. Det kommer ju bli lite höjd på det. De är väl oroliga över att vi kommer att skymma hela deras utsikt.*ler* Så himla mycket blir det nog inte kvar när vi rest övervåningen på huset.he,he Muntra grannar är väl trevligt, särskilt innan vi ens har flyttat in!! Men, vi håller oss inom alla regler och normer!
I lördags fixade Matte (Jonas yngre bror) och Jonas med att börja regla upp garaget. Jag och barnen var ute där hela dagen. Pyromanen Linda eldade spillbitar, fikade, grillade korv och åkte lite snowracer med ungarna.Så helmysigt!!
Vi har nu börjat enas om porslin och kakel i badrummet. Skönt att det blir några mindre beslut att fatta senare! Men nu i veckan måste väl jag ta tag i trappan inne i huset. Blir nog att bege sig till "Englöv" och Habo trappindustri. Så smidigt när allt finns lokalt!!
Har uppdaterat med lite bilder i dagsläget.
Tjillivippen!!

Ja, så här ser det ut idag Torsdag morgon vid åttatiden.


Torsdag 12/2 2009

Ja, nu har det dragit igång på allvar känns det som. Jag har hur mycket beslut som helst som ska fattas. ( Jonas får jag inte ur nå´t speciellt tycke, så nu ger jag upp). Jag har nog lagt upp förslag på ca. 50 olika tvättställ som jag kan tänka mig i badrummet på bottenvåningen, och Jonas säger att allt är fult! Igår fick jag nog. Då försökte jag få ur honom vad han tyckte va snyggt i tvättställsväg. Tror ni jag lyckades??? *s* Knappast, så nu rent ut sagt skiter jag i och fråga honom. Man kan ju inte hålla på ´å vela hur länge som helst, jag vet hur hans humör blir om det inte är bestämt när rören dras i väggarna.*ler* Så dax och ta saken i egna händer. Klart jag har ju Karolina( jobbar på Ahlsell för den som inte vet) som hjälp, vi tjejer fixar det mesta!!*S* Häftigt bli det iaf......och inte så jäkla dyrt heller, jag har ju min budget ´å hålla. Ökar det på nå´t måste jag snåla på nå´t annat.
Idag ska jag en sväng till Banarp för att kolla in lister. Har ju bestämt att jag ska ha nå´n "gammal stils" list ovanför fönstren på utsidan.Se´n ska vi ju ha lite högre golvlister än standard inne, vilka jag inte vet vad jag vill ha. Får ju inte bli för "krusidulligt", jag gillar gammalstil och enkelt! Hur det går ihop återstår alltså att se.*ler* Jobbigt petigt jag är!!! saaaaaaaaa får lite panik på mig själv ibland. Petkärring hade jag nog kallat mig. Kallas jag nog oxå av andra fast jag inte vet om det.*ler* Skata vet jag ju redan om, det lever jag kanske upp till emellanåt.*s* Häpp dax ´å fakturera lite, så vi har råd ´å bygga vårt hus.
Tjaaaooo!

Våra duktiga snickare på Malmqvist Bygg!!



Anders& Bengt på Malmqvist Bygg gör jag gärna reklam för. Varma rekomendationer. Tel nr: 073-9786352 Så funderar du på ´å bygga hus eller bygga om tveka inte ´å ring honom. Super!!

Visst är det häftigt när det börjar ta form.


Stomresning!!



Den sk."Farstun".

Nu reser de stommen!

Ja, nu har de rest stommen till bottenvåningen. Så otroligt spännande. Var nere och kollade nu ikväll, skit häftigt.*ler* Ska fixa lite bilder här i morgon på da´n, så att ni andra kan se lite här på bloggen oxå. Så håll ut!!

Tuuuudiiluuuu......

Ja, så här blir garaget.


Perfekt att det blev lite snö tillslut.

Garage murning.



Helgens göråmål blev att mura upp lite runt garaget. Här är Jonas i farten! Själv ägde jag sopkvasten.*ler*

Lite inspiration från salsterhus!



Visst är den här hallen/ vardagsrummet helt underbart!! Kolla gärna in på Salserhus hemsida, där har jag plockat ganska mycket till vårt hus. Så jättemysigt hus det verkar vara. Länken finns till höger.

På Måndag börjar snickarna resa huset.

Fast Jonas ska börja mura lite sten till garaget. Själv får jag nog stå för markservice, fika ´å middag. Så spännande ´å se när det tar form!!*ler* Har varit i stan idag för att se om jag hittar nå´n sänggavel till Kajsa, men icke! Har letat både begagnat och nytt, men antingen är det skit eller svindyrt. Jag får nog börja använda fantasicellerna lite.Komme ratt lägga in lite nya bilder under morgon dagen( söndag). Så håll ut snart händer mycket på en gång!

Lugnet före stormen....

Jag denna veckan har vait lugn med husbyggnationen. Garage plattan gjöts i går. I morgon kommer virket, så då ska snickarna äntligen börja bygga( som jag säger). Det känns ju som att det är det här man väntar på hela tiden. Det känns ju inte som att allt som görs innan hör till själva husbygget, fast det är en otroligt stor grej. Mycket större än vad jag föreställt mig innan!! Fick räkning på all sand idag....Phu tur att det finns lastbilar, stackars hästar eller ryggar annars. De har nämligen fyllt upp med ca. 650 ton!!! sand.*s* Tror ni jag och Jonas fick chocken när vi började räkna...*s* Sanden syns ju knappt. Men ,men som jag säger till Jonas, " Det kommer bli himla bra".*s* Säger jag bara för att hålla honom lite lugn, själv undrar jag ibland vad vi gett oss in i. Allt kostar ju så otroligt mycket! Sånt som man inte ser eller tänker på. Men jag är så supernöjd hitills( kan ju inte med ´å säga nå´t annat) *s*. Nädå, det kommer bli himla bra!!
Annars så har jag gått igenom fönster och dörr beställningen med Anders( snickaren) på Malmqvist Bygg. Och  naturligtvis så kom jag på några nya detaljer, som jag nästan alltid gör när jag funderar. Det måste ju bli bra, jag är ju så jäkla petig med "sån´t där småkrafs" som Jonas brukar säga till mig.

På jobbet rullar det på som vanligt. Men idag tror jag att jag har haft telefonterror rekord!! Det ringde i var enda telefon, tom. min mobil gick varm i em. Men jag löste alla världproblem innan jag gick hem idag oxå. Känns skönt  när folk é lugna. Jag och barnen åkte till svärmor efter jobbet. Och ni kan inte ana vilken svärmor jag har. Hon hade bakat såna super goá semlor till oss!!!! Så underbart goda! Tack birgitta!! De har du inte gjort för sista gången.

Häpp duschen väntar, dax och bli lite ren.
Tjosvejs!

Här är den slutgiltiga köksskissen färdig!


Nu har vi beställt vårt Tibrokök och så här blev det tillslut! Tack Janne på kök & tvättexperten i Taberg! Bättre service än han ger kan man inte få. Så varma rekommendationer!

Ja, det händer lite i Habo iaf.

Mamma blev vittne till ett bilinbrott mitt på ljusa dagen på parkeringen utanför Konsum i Habo idag. De smällde en bilruta på en V70 och snodde en portfölj i bilen. Morsan hade visst skrikit som faan till en annan kärring att ringa polisen. De såg ju aldrig nummerskyltarna, den bak var övertäckt med röd plast och den andra var inklädd i granris!!*s*  Sikka jäkla dårar det finns. Synd att de inte var på Habo Rör, de kunde fått sno hela våran V70 , och jag hade nog tackat dom efteråt! *ler*
Annars så är det väl som vanligt.
Garaget skulle vi ha gjutit platta på idag, men det får vänta tills de blir lite varmare längre fram i veckan. Annars jobb, jobb. Pappsen är hemma sjuk i influensan nu, 39 c i feber så han lär vi nog inte se nå´t av i denna veckan på jobbet. Men det funkar ändå, idag krängde vi iväg 2 pannbyten lite badrumsmöbler. Så det rullar på sin lilla gång.
 Var i Byarum och kollade in Figges rostobjekt till folkracebil i Lördags. Jag blev riktigt imponerad av hur man kan få så otroligt mycket energi och inspiation till att laga upp något så helt otroligt dåligt. Det var ju i stortsett bara ett rosthål från början, ETT jätterosthål som täckte hela golvet och ja, allt utom taket tror jag. Helimpad Figge, det är bara du som kan göra nå´t sånt och sen köra folkrace med den.*s* Ja, tänk vad vore världen utan folkraceentusiaster??? Jäkligt tråkig!! *s*
Tjolahopp!!!

RSS 2.0